Projekat “Otvorena vrata”

Zovem se Ismet Tursic i izmedju ostalog radim kao nogometni trener (UEFA B licenca). Od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sam dobio "Ovlastenje" da zajedno sa gospodinom Zlatanom Nalicem (UEFA PRO licenca) izvrsimo skauting talenata BeHa korijena na podrucju Skandinavije a koji su rodjeni izmedju 1995. i 1998. godine.

Ovim putem zelim da vas upoznam sa planovima koji se ticu nasih buducih aktiviteta u Skandinaviji.

Jos uvijek nista nije definitivno dogovoreno ali preliminarni plan je da u Svedskoj, najverovatnije u juznoj Svedskoj, bude izvrseno jednodnevno druzenje nasih mladih talenata sa selektorima U15, U16, U17 i U18 selekcija koji ce taj dan doci iz BiH da se na licu mjesta uvjere u fudbalske kvalitete ovih djecaka.

Cilj i zamisao nam je da iskupimo odredjeni broj igraca iz svake selekcije (U15, U16, U17, U18) i da se taj dan odrze cetiri utakmice (22 igraca iz svake kategorije koji bi igrali jedni protiv drugih). Plan jos nije definitivan a sve ce najvise ovisiti od broja igraca koji ce se odazvati ovoj akciji.

Tom skupu bi prisustvovali i selektori omladinskih selekcija BiH koji bi dali svoj sud o prikazanom.

U nasim biljeskama se trenutno nalazi preko 100 imena djecaka koja igraju na najelitnijem nivou u Skandinaviji i sada radimo na provjerama, pravljenju licnih kartona ovih mladih nogometasa i kontaktu sa njihovim roditeljiima.

Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte putem maila:

zlatan.nalic@telia.com  ismet.tursic@boras.se)  

sambo
O meni nista novo..

1 komentar

  1. Pozz, i cestitam jos jednom na tvome trudu. Imam jedno pitanje 🙂 Dakle, s obzirom da je Bahrudin Atajic iz Celtika “nas Svedjanin”, da li ce i on biti pozvan na druzenje mladih talenata? I koje su tvoje impresije o igrackim kvalitetima istog? Lijep pozdrav.

Komentariši