Kita sampiona

Jos malo Kine. Inovativni kao sto po prirodi i jesu, kineski strucnjaci iz svijeta fizionomije su smislili najnoviju metodu koju koriste prilikom scoutinga mladih sportista, prvenstveno nogometasa. Sa ovim nacinom rada su poceli 2010. tako da jos nije utvrdjeno da li je ova metoda vjerodostojna ali u svakom slucaju je ovo nesto o cemu niste do sad citali. O cemu je u stvari rijec?

Testosteron je vrsta hormona od koje sportisti imaju velike koristi u svim segmentima sporta kojim se bave pocevsi od zagrijavanja pa sve do samog takmicarskog momenta. Kinezi su to shvatili i sluzeci se tom logikom, zakljucili su da djecaci cija tjela mogu reproducirati ogromnu kolicinu tog hormona trebali bi biti u prednosti nad onima koji to nisu u stanju. I kako to izmjeriti, kako znati ko je pun "k'o shipak" a ko nije? Jednostavno, fizionomi i drugi strucnjaci su se dali na posao koji bi trebao biti san svakog pedofila. Djecaci od 10-12 godina su primorani da prodju ljekarski pregled gdje im izmedju ostalog uzimaju mjeru penisa i po tim nekim njihovim parametrima ocjenjuju da li djecak "podoban" za bavljenje sportom na elitnom nivou!  

Da apsurd bude veci, kineski doktori su dali potpunu podrsku ovom eksperimentu i cak su i dali odgovarajucu mjeru, naime ukoliko si mali kinezcic pubertetlija i imas kitu koja je mala ali debela sa elasticnim(?) jajima onda su sanse velike da si upravo ti taj cije tijelo ima masu testosterona sto bi trebalo da znaci da si u prednosti nad drugom djecom koja imaju kitu drugacije duzine/debljine.

Sta reci na ovo? Ne znam, slabo sta znam o ovome ali bojim se da cu, ako ikada sretnem nekoga ko radi kao scout u Kini, imati predrasude o toj osobi.

Da ne bi slucajno ko pomislio da je u pitanju tek nekakva sala, evo i link koji je na zalost na kineskom. http://epaper.yangtse.com/yzwb/2010-10/29/content_218035.htm?div=-1

Btw, sad znam i zasto nisam napravio vise u svojoj "karijeri". 🙂 

sambo
O meni nista novo..

Komentariši